Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään helmikuun alussa

ArkMuoto 2023 -ohjelmistossa on yli 50 tapahtumaa ympäri maan – Helsingin kaupungintalolla järjestettäviin päätapahtumiin voi osallistua myös verkossa.

Tämän vuoden Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien ohjelmassa nähdään yhteensä yli 50 keskustelua, työpajaa, näyttelyä, opastusta, luentoa ja julkistusta ympäri Suomea.

Katso kaikki ArkMuoto 2023 -tapahtumat tästä.

Päätapahtumapaikkana 1.–3. helmikuuta on Helsingin kaupungintalo, jossa aulan tapahtumatorilla kuullaan keskusteluja, julkistetaan hankkeita, jaetaan palkintoja ja juhlistetaan Alvar Aalto 125 -juhlavuotta. Lavaohjelman lomassa tutustutaan arkkitehtuurin ja muotoilun alojen organisaatioiden toimintaan ja tavataan suunnittelijoita ja taiteilijoita.

Vuosittain järjestettävien Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien tavoitteena on avata silmiä näkemään arkkitehtuuri ja muotoilu tärkeänä osana jokapäiväistä elämämme ja vahvistaa omistajuuden ja osallisuuden tunnetta rakennetusta ja muotoillusta ympäristöstämme.

Vuoden 2023 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät kiinnittävät huomion elämisen laatua luovan hyvän elinympäristön merkitykseen. Sosiaalisesti, toiminnallisesti ja esteettisesti korkealaatuinen arjen ympäristö lisää viihtyisyyttä, yhdenvertaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Suurimmat esineen, rakennuksen tai kaupunkitilan koko elinkaareen vaikuttavat ekologiset ja taloudelliset päätökset tehdään suunnittelupöydällä. Globaalit kriisit ja suuret yhteiskunnalliset muutokset vaativat jokaiselta meistä sopeutumiskykyä, mutta hyvän elämän täytyy muutoksista huolimatta säilyä.

Lue lisää Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä osoitteesta arkmuoto.fi.