Arvostettu muotoilupalkinto jo 20. kerran muotoilija Tapio Anttilalle

Good Design Award -palkinto jaetaan joka vuosi maailman parhaille uusille tuotteille. Eri kategorioissa kilpailevat maailman kuuluisimmat brändit. Tapio Anttila on osoittanut, että arvostetun jyryn huomion voi herättää myös rehellisellä suomalaisella muotoilulla. Tällä kerralla palkittiin Tapion omaan mallistoon kuuluva JAT-KO ruokailukaluste konsepti. Maailman vanhinta ja arvostetuinta muotoilupalkintoa myöntää Chicagon arkkitehtuuri- ja muotoilumuseo.

”Minulta kysytään usein, miten palkintoja voitetaan ja mitä ne merkitsevät minulle. En kuitenkaan koskaan ajattele palkintoja tai myyntilukuja suunnitellessani tuotteita. Jos teen näin, tuotteet eivät todennäköisesti silloin menesty kummassakaan. Pyrin tekemään aina tuotteita tarpeeseen ja ratkomaan muotoilullani arkipäivän ongelmia. Vastuullisuus on tullut myös voimakkaasti mukaan. Olen hionut tyyliäni pitkään ja uskon, että tuotteideni yksinkertaisuus ja tietty järkevyys tekevät niistä erottuvia kilpaillessani huomiosta maailmalla. Palkintoja tulee, jos on tullakseen. Merkitys on enemmän niiden tuomassa kansainvälisessä julkisuudessa, joka auttaa uusien tuotteiden lanseerauksessa”, pohdiskelee Tapio.

JAT-KO ruokailu sarja on hyvä esimerkki Tapion käytännöllisestä ja kekseliäästä muotoilusta. Laaja sarja mukautuu eri tilanteisiin pienissäkin ruokailutiloissa niin arkena kuin pyhänäkin. Pöydän päässä olevaan laatikkoon voi piilottaa esimerkiksi keittiövälineitä – tai tuoda niitä esille. Eri korkuiset kaapit ja tasot toimivat saarekkeina ja säilytystiloina. Korkein taso muuntautuu tarvittaessa myös etätyöpisteeksi. ”Sarjalla pystyy rakentamaan yhtenäisen, toimivan ja monikäyttöisen ruokailutilan huomioiden yllätysvieraatkin. Ehkä tämä käytännönläheinen ja mutkaton muotoilu on juuri se millä erotun muista”, Tapio miettii.

Monin tavoin palkittu muotoilija

Tapion eri tuotteita on palkittu Good Design Awardilla jo 2004 alkaen. Vuodesta 2011 lähtien palkintoa on juhlittu peräti joka vuosi – kerran tuplasti ja kahtena vuonna jopa kolmella tuotteella. Mukaan mahtuu kaikkea mahdollista lintulaudasta postilaatikkoon. Pääpaino on kuitenkin huonekaluilla ja valaisimilla ja Tapion omasta mallistosta löytyykin 11 palkittua tuotetta. Palkintokaapissa on muitakin merkittäviä palkintoja, muun muassa Vuoden Huonekalusuunnittelija 2012, Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 sekä Pro Finlandia -mitali 2018.

Tapio Anttila -mallisto

Tapio Anttila malliston tuotteita on saatavilla useilta jälleenmyyjiltä Suomessa sekä brändin omasta verkkokaupasta, josta palkittu JAT-KO sarjakin löytyy. Tuotteita myydään myös ulkomaille. ”Kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin tueksi tarvitaan tunnettuutta ja näkyvyyttä; palkinnot auttavat tässä oleellisesti”, toteaa Anttila.

Lisätietoja:
Arja Anttila / arja @tapioanttila.com
Tapio Anttila / tapio @tapioanttila.com