ProPuu ry aloittaa Puuviesti -lehden julkaisijana vuoden alusta

Puuviestin -ehden julkaisija vaihtuu, ja lehti saa näin paljon laajemman pohjan kehittää ja kasvaa alan suurimmaksi vaikuttajaksi ja äänenkannattajaksi. Lehti uudistuu, jakelu kasvaa ja sisältö monipuolistuu.

– Näin lehdellä on aidosti ja oikeasti mahdollisuus kasvaa alan suurimmaksi vaikuttajamediaksi, toteaa lähes 10 vuotta lehteä julkaissut Tuula Uitto, Kristalli-Julkaisut.

Vuoden 2022 alusta Puuviestiä alkaa julkaista ProPuu ry ja sitä myöten uutena päätoimittajan aloittaa ProPuun toiminnanjohtaja Hanna Gröndahl.Päätoimittaja Tuula Uitto jatkaa lehden toimittajana ja tuottajana.

  • Olen erittäin iloinen tästä muutoksesta. Yli 30 vuotta vanha alan ammattilehti saa näin aidosti ja oikeasti mahdollisuuden kasvaa alan vahvaksi vaikuttajaksi tuoden alan uutisia, uutuuksia ja ilmiöitä esiin, sanoo päätoimittaja Tuula Uitto/ Puuviesti.
  • Pro Puu -yhdistys on innoissaan tästä mahdollisuudesta, joka lehden julkaisun myötä avautuu. Voimme edistää kotimaisen puun tunnettuutta ja kertoa sen monipuolisesta jalostamista ja käytöstä uudessa mediassa. Puuviesti -lehden sisältö täydentyy uusilla teemoilla, mm. puulajeista, materiaaleista, perinteisistä ja uusista tekniikoista. Sekä asioista ja ilmiöitä, joita yhdistyksen toiminta-ajatuksen mukaisesti olemme edistäneet ja toteuttaneet pian 25 vuoden ajan, innostuu toiminnanjohtaja Hanna Gröndahl /ProPuu ry.
  • Puuteollisuusyrittäjät ry on tehnyt tähän mennessä hyvää ja pitkää yhteistyötä Puuviesti-lehden kanssa. Olemme innoissamme Puuviestin ja Pro Puu ry:n yhdistymisestä. Pro Puu ry on aktiivinen puun puolestapuhuja ja yhdistyminen Puuviesti-lehden kanssa tukee ajankohtaista keskustelua puun puolesta, iloitsee toiminnanjohtaja Janne Liias / Puuteollisuusyrittäjät ry

Uusi yhteistyö lisää myös eri yhteisöjen yhteistyömahdollisuutta lehden kanssa ja tulee lisäämään myös lehden sisältöä runsaasti. Lehteen perustetaan uusi toimitusneuvosto, joka koostuu eri alojen ammattilaisista, näin jokaiseen lehteen tulee laajuutta, jonka hyvä yhteistyö mahdollistaa.


FAKTA

Pro Puu-yhdistys on perustettu 20.2.1997. Yhdistyksen tarkoituksena on lujittaa puuseppien ja suunnittelijoiden ammatillista ja aatteellista yhteistyötä. Perustehtävänään se pitää kotimaisten puulajien tunnettuuden edistämistä erinomaisena materiaalina kalusteissa, sisustuksissa ja rakennuksissa. Yhdistyksen toimintatavalle on ominaista kilta-aate, jossa keskeistä on ammattitaidon kehittäminen ja ammatillinen vuorovaikutus.

Puuviesti on perustettu 1990. Se on puutuoteteollisuuden ammattilehti, joka on vahvasti suomalaista puun jatkojalostusosaamista ja puusepänteollisuutta monipuolisesti esittelevä julkaisu. Lehti keskittyy alan osaajien ja ilmiöiden esittelyyn ja on erinomainen väline ammattilaisten tavoittamiseen ja tietojen välittämiseen sekä olemaan kanavana päättäjien ja yrittäjien välillä. Kristalli-julkaisut on julkaissut Puuviestiä (entinen Woodworking – Puuntyöstö) vuodesta 2013 lähtien.