Puuviesti-lehti

Puuviesti  on tilauspohjainen puusepänteollisuuden ammattilehti, joka on ilmestynyt jo yli 30 vuoden ajan. Lehti esittelee alan yrittäjiä, toimijoita, innovaatioita, tutkimuksia ja tuotteita, sekä edistää puualan ja puun tuntemusta.

Puuviesti on hyvä media ammattilaisten tavoittamiseen ja tietojen välittämiseen. Lehti keskittyy alan osaajien ja ilmiöiden esittelyyn ja on keskustelukanava päättäjien ja yrittäjien välillä. Lehti keskittyy parantamaan puualan tunnettuutta, kertomaan kotimaisista yrittäjistä ja tuotteista sekä olemaan kanavana päättäjien ja yrittäjien välillä.

Lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa ja pari numeroa ovat isompia erikoisnumeroita.

Lehteä julkaisee Pro Puu -yhdistys, joka on perustettu vuonna 1997. Yhdistyksen tarkoituksena on lujittaa puuseppien ja suunnittelijoiden ammatillista ja aatteellista yhteistyötä. Perustehtävänään se pitää kotimaisten puulajien tunnettuuden edistämistä erinomaisena materiaalina kalusteissa, sisustamisessa ja rakentamisessa.

Vuonna 1989 Jorma Laitinen perusti Woodworking WIN Puuntyöstö -lehden ja lehti löysi pian paikkansa alan yrityksien tiedottamisen välineenä. Tuo yli kolme vuosikymmentä sitten syntynyt puutuoteteollisuuden ammattilehti on nähnyt ja kokenut niin kasvu- kuin laskukausiakin. Periaatteensa mukaisesti se on kuitenkin tuonut esille suomalaista puusepänteollisuutta ja herättänyt keskustelua erilaisten aiheiden parissa.

Woodworking –lehti sai uuden ilmeen, kun Tuula Uitto osti keväällä 2013 lehden julkaisuoikeudet ja alkoi lehden päätoimittajaksi puuteollisuusyrittäjien omalle julkaisulle.  Vuonna 2015 lehti uudistui ja nimikin vaihtui Puuviestiksi.  Puuviesti on ollut puolueettomasti toimitettu puualanlehti, jossa on kerrottu – ja tullaan kertomaan jatkossakin – puusepänteollisuudesta, yrityksistä ja yrittäjistä, uusista koneista ja materiaaleista, tapahtumista ja näkymistä.  

 

 

Puuviestin tekemisessä mukana ovat