Pääkirjoitus 6/2022

Niin syntyi vuosirengas puuhun

Vuosi 2022 on ollut toiminnantäyteinen juhlavuosi meillä Pro Puussa. Pro Puu -yhdistys saavutti neljännesvuosisadan iän ja järjestimme näyttelyitä sekä tapahtumia monien tahojen kanssa. On puhuttu puunkäytön ja kotimaisen työn puolesta aina, kun mahdollista.

Ensimmäinen vuosi Puuviesti -lehden kustantajana ja julkaisijana alkaa tulla täyteen. Vuoden aikana on tehty paljon uusia asioita ja opittu siinä matkan varrella monenlaista. Te lehden lukijat, asiakkaat, ilmoittajat ja yhteistyökumppanit olette ottaneet meidät lämpimästi vastaan – kiitos siitä!

Nyt vuodenvaihde lähestyy ja on hyvä katsahtaa menneen vuoden tapahtumia. Maailmalla on ollut rauhattomuutta ja Ukrainan kriisi on vaikuttanut koko Euroopan talouteen ja tuotteiden saantiin sekä hintaan. Nämä taas ovat vaikuttaneet Suomessakin valmistettavien tuotteiden kustannuksiin, energian hinnan nousua unohtamatta. Kuluttajat ovat hankinnoissaan varovaisia, mutta arvostavat ja haluavat tukea kotimaista työtä ja työllisyyttä ja ostaa vastuullisesti valmistettuja tuotteita.

Puun käyttö rakentamisessa, sisustamisessa ja kalustamisessa on yksi keino lisätä hiilen varastoja Suomessa. Puulla on useita hyviä ominaisuuksia ja puurakennusten on todettu tukevan myös käyttäjien hyvinvointia. Puun käyttöä lisäämällä, ja sitä mahdollisimman pitkälle jalostamalla, saamme luotua ekologisia ja kestäviä ratkaisuja.

Haluamme jatkaa ensi vuonnakin puunkäytön edistämisen viestin viejänä ja kirjoittaa suomalaisen puutuotealan tekijöistä, alan toimijoista, innovaatioista, tutkimuksesta ja tuotteista. Pyrimme nostamaan esiin myös kotimaista työtä ja materiaaleja kaikissa muodoissaan, unohtamatta puun osuutta Suomen viennin tärkeänä materiaalina, perinteisiä käsityötaitoja ja kansankulttuuria — puuta joka paikassa.

Kiitokset teille kaikille yhteistyötahoille ja asiakkaille kuluneesta vuodesta. Rauhallista joulunaikaa ja menestystä vuodelle 2023!

Kaikki puun puolesta!

Jatketaan taas ensi vuonna Puuviestin tekemistä ja puhutaan tuotteista, innovaatioista ja näkymistä.  

 

Seuraa meitä myös verkossa www.puuviesti.fi,
Instagarmissa @puuviesti ja facebookissa facebook.com/puuviesti

Hanna Gröndahl, Puuviestin  päätoimittaja